Poliklinka Poligin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Uklanjanje kondiloma

  1. Početna
  2. /
  3. Usluge
  4. /
  5. Intervencije
  6. /
  7. Uklanjanje kondiloma

Uklanjanje kondiloma u našoj ordinaciji vršimo radiotalasima. Ovom tehnikom jednostavno i efikasno obezbeđuje se primena radiotalasa u cilju sečenja tkiva, istovremenog sečenja i koagulacije ili koagulacionog zaustavljanja krvavljenja.

Kondilomi (polne bradavice) predstavljaju promene koje uzrokuje HPV virus (Humani Papilloma Virus).

HPV predstavlja grupu virusa koja uključuje više od 100 različitih tipova virusa. Za 30 se smatra da su seksualno prenosivi I najčešće se manifestuju u genitalnoj regiji I kod muškaraca I kod žena, pa su otuda I dobili naziv polne bradavice.

Prenose se kontaktom preko kože ili sluzokože tokom seksualnog odnosa. Promene koje se javljaju kao posledica HPV infekcije su genitalne bradavice I promene ćelija kod zaražene osobe.

Većina osoba koje su zaražene nije svesna da je nosilac virusa dok se ne manifestuju simptomi – tkivne promene I pojava genitalnih bradavica. Neki tipovi virusa koji se opisuju kao tipovi sa ‘visokim rizikom’ mogu dovesti do promena normalnih ćelija I pojave cervikalnog kancera.

Promene kao što su polne bradavice se mogu vrlo uspešno kontrolisati novim tehnikama za uklanjanje genitalnih bradavica, kao što je intervencija laserom ili radiotalasima.

Ovim tehnikama se uništava najveći broj vidljivih kondiloma, ali je nekada neophodno ponoviti procedure I na prvoj kontroli, koja se zakazuje nakon 4 nedelje. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji ili i.v.analgosedaciji.

Scroll to Top