Poliklinka Poligin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Loop ekscizija

Loop konizacija ili loop elektrohirurška eksciziona procedura (LEEP) podrazumeva korišćenje tanke omčice koja uz pomoć nisko-voltažne električne energije uklanja abnormalno tkivo na grliću materice.

Loop elektrohirurška eksciziona procedura podrazumeva korišćenje tanke omcice koja uz pomoć nisko voltažne električne energije uklanja abnormalno tkivo na grliću materice.

Ova metoda se najčešće koristi za uklanjanje abnormalnog tkiva grlića materice koje je uočeno kolposkopijom ili koje se nalazi visoko u kanalu grlića materice i ne može se uočiti kolposkopijom, a rezultat PAPA testa ukazao na postojanje abnormalnih ćelija.

Ukoliko se kompletno ukloni abnormalno tkivo nije potrebna dalja terapija. Prednosti ove tehnike su jednostavnost izvodjenja, izvodjenje intervencije u lokalnoj anesteziji, kraće vreme intervencije, manje postoperativne tegobe.

Loop ekscizija se obavlja u ambulantnim uslovima, u lokalnoj anesteziji, u položaju kao za ginekološki pregled. Lekar nakon uvodjenja spekuluma prikazuje grlić i nakon toga uzima tkivo grlića materice u obliku konusa i šalje ga u laboratoriju na histopatološki pregled.

Najveci broj žena može se vratiti svojim uobičajenim dnevnim aktivnostima 1 do 3 dana od intervencije.

Scroll to Top